top of page
Logo Websters XS

ACERTA SLUIT STRATEGISCH PARTNERSCHAP MET WEBSTERS81,9% mist nog de business-opportuniteiten van het internet


Brussel, 24 oktober 2017 – In de Graadmeter Starters van ACERTA komt “een moeilijke klantenwerving” naar voren als derde grootste verrassing voor starters die op hun eerste anderhalf jaar terugkijken – 32% botst ertegenaan. Diezelfde starters zetten klantenwerving zelfs op nummer 1 als hun allergrootste uitdaging voor de toekomst. Zij krijgen nu heel concrete hulp: Acerta ging een strategische samenwerking aan met online-expert Websters, wat maakt dat starters via hun sociaal verzekeringsfonds zorgeloos naar online zakendoen worden begeleid. Acerta is het eerste van alle sociale verzekeringsfondsen dat starters ook concreet webbegeleiding aanbiedt.


53,1% starters kijkt ook naar het sociaal verzekeringsfonds voor zorgeloos online zakendoen


Wat bedoelen we met online zakendoen? Neen, dit gaat niet alleen over webshops. Ook de kapper die zijn klanten online een afspraak laat maken, ook de bakker die zijn klanten online de taart van zondag laat bestellen is online bezig. Online zakendoen is gewoon nóg een manier om klanten te bereiken. Uit de Graadmeter Starters weet ACERTA hoe groot een hindernis klantenwerving is, dus moeten alle wervingskanalen optimaal worden ingezet. Christine Festjens, Managing Director Starters & Zelfstandigen: “Uit onze graadmeter blijkt dat onze starters in hun eerste jaar klantenwerving zien als hun allergrootste uitdaging voor de toekomst.  Vandaag de dag is digitale aanwezigheid hiervoor een belangrijke hefboom.  Als sociaal verzekeringsfonds zien we het dan ook als onze taak om starters hier in te begeleiden, vandaar nu ons aanbod van een volledig web-starterspakket met Websters.”


18,1% grijpt webopportuniteiten – daar is nog een belangrijke groeimarge


Uit cijfers van de FOD Economie over ICT-gebruik en e-commerce bij ondernemingen in 2014-2016, blijkt dat van de kleinere bedrijven (minder dan 10 werknemers) 65% een website heeft, in 18,1% van de gevallen met interactiefuncties (online kopen, reserveren ...). Waar een website vroeger vooral een visitekaartje was, is die ondertussen geëvolueerd naar een echte commerciële tool. Althans, voor wie gebruikmaakt van de business-opportuniteiten die het web biedt. Wat die opportuniteiten zijn, is niet zo eenvoudig te volgen voor wie daar niet constant mee bezig is. Daarom, opdat startende kappers en bakkers en al wie met een goed idee een bedrijf(je) opstart niet ook nog internet-expert zou moeten zijn, biedt ACERTA in samenwerking met Websters aan om het e-aspect van het zakendoen uit te besteden aan professionals. Suleyman Aydogan, Managing Director Websters: “Via VLAIO kregen wij steun van de overheid in het helpen ontwikkelen van tools om bedrijven internetvaardiger te maken, volgens de specifieke behoeften van starters, omdat het nodig is. De website bouwen is maar ‘de doos’, wij begeleiden ook de inhoud. Het hele plaatje moet kloppen en dus offreren wij samen met ACERTA een totaalpakket dat talrijke starters, ondernemers en zelfstandigen zal helpen om #zorgeloosonline te gaan.”
Geen tijd, geen kennis? Geen reden om online business te missen


Cijfers van de FOD bevestigen dat het aandeel van de omzet van Belgische bedrijven die actief zijn in e-commerce blijft toenemen, op twaalf maanden steeg het van 25,4% naar 28,6% in 2016. Ook wie geen tijd, geen kennis en maar een beperkt budget heeft, zou die boot niet mogen missen. Daar kunnen geraken via dezelfde partner die het starten ook op andere vlakken begeleidt, het zou de drempel naar de eerste stappen online moeten verlagen.


Over de cijfers


Volgende studies werden geanalyseerd en geraadpleegd:

Gebruik van ICT en e-commerce bij ondernemingen, FOD economie (2015 – 2016) Jaarlijkse graadmeter van Acerta uitgevoerd bij 630 starters (2017)


Over ACERTA


ACERTA is als hr-dienstengroep in België gespecialiseerd in het advies, de informatisering en de verwerking van administratieve processen rond loonverwerking, sociale zekerheid, kinderbijslag, vestigingsformaliteiten en de professionalisering van het hr-beleid. De groep ondersteunt ondernemers en organisaties in elke groeifase en bij elk hr-proces. De kracht van mensen, daar draait het om bij ACERTA. ACERTA wil zijn mensen optimaal inzetten om zo het menselijk kapitaal van ondernemingen te optimaliseren. Daarbij is ACERTA een partner voor starters, zelfstandigen en vrije beroepen, kmo’s en hr-professionals in privéondernemingen en overheidsinstellingen.


ACERTA telt meer dan 1310 medewerkers, verdeeld over 38 kantoren in Vlaanderen, Brussel en Wallonië. De groep kende in 2015 een omzet van ruim 164 miljoen euro. 1 starter op 5 passeert effectief langs ACERTA’s ondernemingsloketten. De groep beheert het statuut van 1 zelfstandige op 3 en 1 onderneming op 4 gebruikt haar oplossingen.


Over Websters


Websters uit Leuven is een dynamisch en ervaren team van ICT en marketing professionals. De online-expert biedt zijn eigen website-platform aan met het #zorgeloosonline concept, compleet met inhoud. Het Websters website-platform is een innovatief totaalconcept gebouwd met de steun van het Agentschap Innoveren & Ondernemen (VLAIO). Op deze manier beschikken starters, ondernemers en zelfstandigen over een mobiel-geoptimaliseerde website die aantrekkelijk, vlot leesbaar en handig aanpasbaar is. Ook daarna zorgt Websters dat de websites en webshops meegroeien met de bedrijven, telkens aangepast aan ieders specifieke behoeften. Ter ondersteuning van hun groei, biedt Websters aanvullende digitale diensten aan zoals social media communicatie & advertenties, Google ranking & Adwords, video & fotografie, copywriting & grafisch ontwerp, enz.


Suleyman Aydogan, Websters Managing Director: “Naast de steun van de overheid, werd Websters ook meermaals opgemerkt door Google. Reeds twee jaar op rij werd Websters uitgenodigd op de Europese Google Campus in Warschau om deel te nemen aan het 5-daagse Startup Exchange programma. Hiernaast is Websters ook Google Digitaal Atelier trainer en Google Certified Partner. De erkenning van Google en VLAIO onderlijnt de innovatiekracht en technische klasse van Websters. De strategische samenwerking met ACERTA bevestigt dit en stelt het #zorgeloosonline concept van Websters ter beschikking aan tienduizenden starters, ondernemers en zelfstandigen.”


Comments


bottom of page