top of page
Logo Websters XS

ADMINISTRATIEVE VEREENVOUDIGING, OOK IN CONTENT MANAGEMENT!Paswoord problemen bij Content Management


De beste oplossingen komen vaak uit de meest vervelende problemen. Een tijdje terug zat ik met de handen in het haar omdat ik een document met de paswoorden van een aantal van onze klanten per ongeluk had overschreven. Ik had gelukkig net een back-up genomen, dus het euvel was snel verholpen, maar het zette me toch aan het denken.


Social Media Management geneert een hoop paswoorden


Voor websters doen we content updates van websites, social media management en Adwords, maar organiseren we ook webinars, beheren we mailing databases, enz. Al die verschillende toepassingen hebben natuurlijk allemaal een specifiek paswoord dat je telkens moet onthouden, of ergens opslaan. Opschrijven is niet veilig, ze in je browser opslaan is handig (zowel Chrome, Safari, Firefox als Edge bieden die mogelijkheid), maar kan voor problemen zorgen als je laptop wordt gestolen. Ik had er dus voor gekozen om een excelletje bij te houden, weliswaar op haar beurt beveiligd met een paswoord. Het zal je niet verrassen dat die excel een warboel begon te worden. Toen ik dit bestand ongewild overschreef, en dus even in het koude zweet zat, besloot ik de koe bij de horens te vatten en meteen een oplossing te zoeken. pic related :)


Search Engine Optimisation vereist snelle toegang naar je site


Als je op vele verschillende plaatsen moet inloggen, heb je er alle belang bij dat dit snel gaat. Bij Search Engine Optimisation ben je vaak heen en weer aan het surfen om de beste keywords te vinden en je teksten zo aan te passen dat Google ze beter kan lezen: dan is snelle toegang super belangrijk: van Facebook naar de website, terug naar LinkedIn, … enzovoort.


Meldium, een toptooltje.


De oplossing die mijn webdesign vrienden van binarta.com me doorspeelden, loste al mijn problemen in één beweging op: Meldium biedt mobiele toegang naar alle logins van mijn klanten, een goede beveiliging met een masterpassword en de mogelijkheid om logins te delen met mijn collega Rob. En het beste van alles: gratis tot 5 personen en toch nog betaalbaar vanaf 20 personen. Het is zo eenvoudig dat ik het niet enkel voor alle social media management en e-mail marketing gebruik, maar ook al mijn persoonlijke dingen erin bewaar. Veilig, gratis en bovenal geen overschreven excel files meer!

Comments


bottom of page