top of page
Logo Websters XS

GRATIS TOPTOOLTJE VOOR CONTENT GENERATIE



Schrijven is schrappen. Hemingway kon dat als de beste. Zijn norse korte schrijfstijl, ontdaan van alle frivoliteit, was zo vernieuwend dat hij de modernisten (waar hij stevig door werd beïnvloed) deed vergeten. De man won een Pulitzer en een Nobelprijs voor Literatuur. Zijn proza is legendarisch, de man zelf nog meer: Hemingway was een jager, een kapitein, een drinker, een vechtersbaas en sinds kort ook een app of beter gezegd: een editor. Dat klinkt misschien wat onrespectvol, maar dat is het in de verste verte niet.  



De Hemingway editor heeft tot doel je Engelse teksten te ontdoen van hun wolligheid. De broers Adam (@Adam_B_Long) en Ben Long (@BenLongComedy) hebben er hun levenswerk van gemaakt.



Het systeem zit supereenvoudig in elkaar. De editor toont je welke woorden of zinnen te complex zijn, welke te lang zijn, wanneer je teveel bijwoorden of passieve zinsconstructies gebruikt en geeft elke, laat het ons voor de gemakkelijkheid fout noemen, weer waar er verbetering mogelijk is. Dat alles aan de hand van eenvoudige kleurencodes.  Een leuke tool om je contentgeneration in het Engels naar een nieuw niveau te tillen en om SEO copywriting net iets scherper te stellen. Ennnneuuh… het is gratis :)



Ik heb mijn laatste Engels stukje rond content marketing er even ingeplakt, na tien minuutjes vijlen sprong mijn readability van Grade 7 (eerste middelbaar) naar Grade 5. Hier vind je het origineel. Hieronder hoe het er dan in Hemingway uitziet. Ik ga het vaker gebruiken, zoveel is zeker. Niet zeker of ik al mijn adverbs ga deleten, though. :-/

bottom of page