top of page
Logo Websters XS

HTTPS? HTTPYes!Het is Google menens.  Als je site in het najaar geen HTTPS certificaat heeft, gaat ze onverbiddelijk zakken in de zoekresultaten.  HTTPS is de algemeen aanvaarde standaard qua website beveiliging en websites die er niet mee voorzien zijn gaan van Google een niet te negeren waarschuwing krijgen.  Een sjans dat we bij Websters ons hier al op hadden voorzien.Laten we beginnen bij het begin. U hoort het donderen in Keulen bij de term HTTPS? Dit is de afkorting van het HyperText Transfer Protocol Secure, waarbij eigenlijk vooral dat laatste woord van belang is. Een website waarbij ‘https’ in de URL-balk staat, maakt gebruik van een beveiligde verbinding tussen uw computer en het internet. Daarmee wordt het voor buitenstaanders met slechte bedoelingen onmogelijk om uw internettrafiek te onderscheppen. Zo kan er niemand gaan lopen met uw login- of bankkaartgegevens, of kunnen virussen niet op uw apparaat geïnstalleerd worden. 


Om een website van onbeveiligd naar beveiligd te laten gaan (oftewel: van HTTP naar HTTPS), moet er een SSL-certificaat aan worden gekoppeld. Elke domeinnaam krijgt dan zijn eigen en unieke certificaat, dat niet te kopiëren of na te maken is.


Surfverkeer daalt drastisch


Een hoop technische informatie met één belangrijke conclusie: indien uw website nog geen HTTPS gebruikt, loopt u vanaf oktober 2017 het gevaar een hoop potentiële klanten te mislopen. Vanaf dat moment straft Google onbeveiligde websites immers genadeloos af.


Websites waar u creditcardgegevens of wachtwoorden moet invullen, krijgen in Google Chrome al een aantal maanden een waarschuwing. Vanaf oktober moeten daarbovenop onbeveiligde websites eraan geloven waarin naar eender welke vorm van data wordt gevraagd. In de Incognito-modus krijgt zelfs élke pagina een melding, of er nu gegevens worden gevraagd of niet.‘Not secure’ voor een onbeveiligde URL is een niet mis te verstane boodschap. En dat heeft zijn effect: sinds het invoeren van de prominentere waarschuwingen begin dit jaar, verloren onbeveiligde websites al liefst 23% van hun bezoekers.


Websters loves Google (en omgekeerd)


Een beveiligde HTTPS-website lijkt voor een leek op gebied van internet misschien banaal, maar is dus belangrijker dan ooit. Zéker wanneer u weet dat onbeveiligde websites naast een vervelende waarschuwing, ook nog eens lager in de zoekresultaten opduiken.


Een boodschap die Websters goed heeft begrepen. Wij dragen een goede verstandhouding met Google behoorlijk hoog in het vaandel, en dus kregen onze Business-, Commerce- en Custom-klanten al begin 2017 een HTTPS en bijhorend SSL-certificaat toegewezen.


Loop geen klanten mis, contacteer ons om te ontdekken wat wij voor u kunnen betekenen!


Comments


bottom of page