We beloofden het al: er zat iets groots te wachten! En ja hoor, hier komt ie! Websters heeft 2 unieke verwennerijen voor haar klanten, waar enkel en alleen Websters van kunnen genieten. 2 fancy nieuwigheden, die ervoor zullen zorgen dat jouw Websters-website ELITAIR is, en je klanten de veiligste en aangenaamste user experience biedt.
1. CLOUDFRONT, EEN CONTENT DELIVERRY NETWORK (CDN)
Vanaf nu worden alle Websters websites VOLLEDIG, met alle bestanden gehost via Cloudfront, een CDN!
CDN Qué? Inderdaad, als nagenoeg IT-ignorant dacht ik hetzelfde toen ik dit hoorde. Maar toen ik ontdekte wat het precies inhoudt, kon ik enkel maar enthousiast ‘keicool!’ roepen.
Wat betekent een CDN dan? Wel, normaal gezien wordt alle data van jouw website (html pagina’s, figuren, video’s, javascript,...) gedownload van één enkele server wanneer bezoekers ze raadplegen. Dit noemen we “origin server only”. Er zijn heel wat bedrijven die websites hosten op maar 1 server. Als deze server dan opeens een piek aan bezoekers te verwerken krijgt, kan dit wel eens fout lopen. Dat is niet altijd optimaal voor de betrouwbaarheid. Bij Websters gìngen we daarom al een stap verder: we zorgden ervoor dat meerdere servers deze taak op zich namen, maar alle servers stonden wel nog steeds op 1 locatie. Als een websitebezoeker dan fysiek ver verwijderd is van die servers (bijvoorbeeld, in een ander werelddeel) zal het laden van de pagina langer duren. We weten allemaal dat iedereen tegenwoordig alsmaar ongeduldiger wordt, dus je kan je voorstellen dat dit al eens kan leiden tot afhakende bezoekers.
Slimme IT-ers hebben daar een oplossing voor gevonden, namelijk een Content Delivery Network. Hierbij zijn de files verdeeld over servers die verspreid zijn over alle continenten. Wanneer een website-bezoeker dan een site bekijkt, zullen de opgevraagde files gedownload worden van de dichtstbijzijnde server.
Bron maxcdn.com
En we zouden de Websters niet zijn als we niet nog een stapje verder zouden gaan als gewoonlijk. Meestal worden enkel assets gehost via CDN, maar wij hosten vanaf nu de VOLLEDIGE Websters websites, met al hun bestanden via CDN. Dit brengt uiteraard heel wat voor de hand liggende voordelen met zich mee: de gebruikers ervaren een snellere laadtijd, wat de user experience ten goede komt. Daarnaast zal de extra redundantie de betrouwbaarheid van het hosten vergroten over de hele wereld. Pieken kunnen beter opgevangen worden. Wanneer je dus internationaal opereert (en we hebben wel wat Websters die dit doen), zorgen wij ervoor dat bezoekers uit verschillende landen op verschillende continenten altijd een optimale user experience krijgen! Je prospects blij, jullie blij, wij blij!
2. HTTPS, YESSSS
Business , Commerce en Custom Websters websites via https. Gratis en voor niks. Zonder er iets voor te moeten doen! Of toch, zonder véél te moeten doen.
Want https gaat over je veiligheid, en ook Google vindt die veiligheid een zéér belangrijk gegeven. Om de privacy en veiligheid op het web te garanderen, vinden ze dat versleutelde websites eigenlijk de norm moeten zijn. Ze zetten hun statement wat kracht bij, en introduceerden waarschuwingen in de Chrome 56 browser. Een https-website krijgt de melding ‘Secure’. Een http-website duidelijk ‘Not Secure’. Probeer het maar eens. Het valt echt wel op!
Later dit jaar zal het Google nog een stap verder gaan, en kun je helemaal niet meer om de waarschuwing voor een onveilige website heen!
Bron: Google Security Blog (https://security.googleblog.com)
Wat is dat nu eigenlijk die ‘HTTPS’? HyperText Transfer Protocol Secure, oftewel HTTPS, is de veilige uitbreiding van het HTTP-protocol. Je kent het wel, die “http” die daar staat voor een website-url. HTTP is het onderliggende communicatie protocol dat gebruikt wordt door het WereldWijde Web. Maar…. wanneer je een website laadt via http, blijkt dit onvoldoende beveiligd te zijn voor ‘indringers’. Het kan dus dat iemand onderweg jouw internet-trafiek onderschept. Wanneer je op die website dan login-gegevens, of bankkaart gegevens moet ingeven, kan het dus zijn dat er iemand ‘meekijkt’. In het ergste geval kan zelfs de inhoud van de pagina’s worden aangepast voor ze bij jou geraakt. En dat kan nare gevolgen hebben, want zo kunnen mensen met verkeerde intenties niet enkel jouw data inkijken, ze kunnen ook virussen installeren op je apparaat. Als de website gebruik maakt van de veilige versie van http, namelijk https, worden alle gegevens versleuteld. Zo kan een buitenstaander (zelfs al zou hij de trafiek kunnen onderscheppen) onmogelijk begrijpen welke gegevens er verstuurd worden. Het is ook niet mogelijk de gegevens te manipuleren waardoor je gerust verder kunt surfen. De FBI is naar het schijnt niet zo opgezet met dit systeem, maar ik vind het bijzonder aangenaam om te weten dat mijn bankkaart gegevens veilig zijn en ik geen ongewenste beestjes op mijn apparaat krijg!
En minstens even belangrijk: https heeft tegenwoordig ook invloed op de ranking van je website in Google. Een veilige website zal door Google een hogere plaats krijgen bij zoekopdrachten. Dus ja, als je wil dat je website gevonden wordt, kun je maar beter zorgen dat je een https-website hebt (zelfs als je geen inlog- of betalingsgegevens opvraagt op je website).
Bij Websters willen we je de rompslomp van deze overdracht besparen. Want er zijn uiteraard firma’s die met plezier geld slaan uit deze maatregel. Wij vinden dat Websters het verdienen om een veilige website te hebben én hoog gerankt te worden in Google. Daarom zullen Websters klanten vanaf een business abonnement gratis en voor niets https krijgen. Hou dus zeker je mailbox in de gaten, want weldra ontvang je een e-mail met instructies over de stappen die je moet ondernemen. En is er nog iets niet duidelijk, twijfel dan geen moment om ons eventjes te bellen! We helpen je met heel veel plezier verder!